Overslaan naar inhoud

Onze verhalen

Imalink scans the horizon

Wij zoeken constant naar nieuwe trends en innovatieve oplossingen. Daarvoor houden wij de media en vakliteratuur nauw in de gaten omtrent ICT-Services. Daarnaast vinden wij het ook belangrijk om via deze blog de buitenwereld een kijk te geven op het reilen en zeilen bij Imalink.

Constant zoeken naar trends en oplossingen

Frontend Developer Angular zeg je?

Een Frontend Developer Angular is verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van de gebruikersinterface van webapplicaties met behulp van het Angular-framework. Ze spelen een cruciale rol bij het creëren
Verder lezen
Imalink - Bureau Isabelle

Breaking News: wij verhuizen in de lente 2024

Sinds mei dit jaar bestaat Imalink 23 jaar. In deze periode heeft ons kantoor zich op een aantal locaties gevestigd. Telkens in functie van onze activiteiten, onze groei en de tijdsgeest. Toen we 15 jaar terug, op 18 september 2008, Zaffelare inruilden voor ons nieuwbouw kantoor te Beervelde wisten we nog lang niet hoe er vandaag zou
Lees meer

De taken van een full stack Java Developer

Als full stack Java developer ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van Java-toepassingen op alle niveaus van de software-stack. Dit omvat zowel front-end als back-end development, evenals database- en serverbeheer. In deze blog zullen we de belangrijkste taken van een full stack Java developer bespreken.
Lees meer

De rol van een System Engineer Cloud

Een System Engineer Cloud is een IT-professional die zich richt op het ontwerpen, implementeren, onderhouden en optimaliseren van cloudgebaseerde IT-infrastructuur voor organisaties. Dit omvat het werken met verschillende cloudplatforms, zoals Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure of Google Cloud Platform, om de vereisten van de klant te begrijpen en de cloudomgevingen te configureren en beheren. Meer en
Lees meer

Een Full Stack .NET Ontwikkelaar, was da?

Als je jezelf afvraagt wat een full stack .NET ontwikkelaar is, dan vertellen wij jou bij Imalink daar graag meer over. Meer en meer lijkt erop dat software engineers tegenwoordig veel te veel opties hebben als het gaat om het ontwikkelen van een app. Met zoveel bestaande programmeertalen en frameworks, is het vaak moeilijk om te beslissen
Lees meer
Imalink Social life panne

Social life panne

En toen stond de wereld ineens stil… Exact een week geleden was er een storing bij Facebook die ervoor zorgde dat Facebook, Messenger, Instagram, WhatsApp, Workplace en zelfs de VR-dienst Oculus urenlang van het netwerk verdwenen.
Lees meer

Imalink’s zomerdrink 2021

Vrijdag 16 juli 2021 was het eindelijk weer tijd voor de Imalink zomerdrink. Dit jaar vond de drink plaats bij de pop-up bar Chez Flor te Beervelde en het was zoals altijd weer o-zo-gezellig.
Lees meer
Cedric Imalink

IT Consultant, een vak apart

Cédric is reeds enkele maanden als bediende bij Imalink aan de slag . Als IT Consultant heeft hij hierdoor de zekerheid om steeds mee te werken aan langdurige projecten bij Top 500 bedrijven voor Imalink en kan rekenen op de nodige variatie.
Lees meer
Imalink data blog

Data Scientist, ook jouw dada?

Data, wat is dat concreet? Welke soorten kunnen we onderscheiden? Oh, en dan zijn er ook nog de verschillende functies die aan data toe te schrijven zijn? Imalink legt het je graag even in een notendop uit.
Lees meer
Artuur VDK

Frontend en Backend Development wat is het verschil?

“Hey hallo, leuk jou te ontmoeten! Wat doe jij voor de kostwinning? Programmeur? Dat treft wel, ook ik ben programmeur. Meteen blikken van herkenning tot ik vroeg in welke taal? Taal?! Ik ben werkzaam in de muziekindustrie en verzorg de programmatie van muziekevents.
Lees meer
Bellen is weten

Bellen is weten

Bij Imalink op kantoor zijn we er steevast van overtuigd dat bellen dé tool bij uitstek is om mensen heel snel te bereiken. Bij ons is het de gewoonte om snel op de bal te spelen. Daarom zullen wij vlugger de telefoon nemen dan een email sturen.
Lees meer
Verander je wachtwoord

Verander je wachtwoord dag

Tegenwoordig hebben we op bijna alle websites en systemen een account of login nodig. Lastig als je voor elk van hen een uniek en sterk wachtwoord dient te onthouden. We leggen hieronder de tips & tricks uit!
Lees meer

Imalink steekt lokale horeca een hart onder de riem

Meteen na de aangekondigde HoReCa lockdown 2.0 rijpte bij Imalink CEO Isabelle De Meyer, zelf woonachtig te Lochristi, de idee om de getroffen restaurants en cafés te ondersteunen met een online portaal voor afhaalmaaltijden.
Lees meer
Amélie Van Beveren

New talent in the house

We verwelkomen graag onze nieuwe toevoeging aan het Imalink-team, Amélie! Amélie zal aan de slag gaan als Recruitment Officer bij ons op kantoor. Vanuit haar functie selecteert Amélie heel nauwgezet de best geschikte ICT-experts voor de job.
Lees meer
Imalink - Project management

Projectmanagement: alle feiten en fabels

Het onderscheiden van feiten en fabels in de wereld van projectmanagement is een must om succes te bereiken. Hieronder klaren we de verwarring uit en bespreken we de meest voorkomende mythen en gezegden omtrent projectmanagement.
Lees meer
Imalink tips & tricks

10 tips & tricks voor een productieve werkdag

We werken allemaal gemiddeld 40 jaar lang. Daarom is het belangrijk om onze werkomgeving naar onze hand te zetten maar ook de dagelijkse gewoontes.Heb ik wel genoeg geslapen deze nacht? Zit ik recht op mijn stoel? En zo verder...
Lees meer
Imalink 2020

Bye bye 2019, hello 2020

2019 ligt ondertussen al een paar weken achter ons. Daarom vierde Imalink afgelopen zaterdag met al zijn medewerkers, consultants én partners feest om het jaar 2020 alvast goed in te zetten.
Lees meer

To share information is vital to forceful communication