Overslaan naar inhoud

Frontend Developer Angular zeg je?

Imalink vat het voor jou kort even samen …

Een Frontend Developer met expertise in Angular is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van de gebruikersinterface van webapplicaties met behulp van het Angular-framework. De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden omvatten:

Componentontwikkeling:

Creëren van herbruikbare componenten in Angular om verschillende delen van de webinterface te bouwen, zoals navigatiebalken, formulieren en pagina-elementen.

Sjablonen en Data Binding:

Ontwerpen en implementeren van sjablonen in HTML en het toepassen van data binding om gegevens dynamisch weer te geven in de gebruikersinterface.

Gegevensbeheer:

Het ophalen, verwerken en weergeven van gegevens van API’s en services met behulp van Angular-services. Dit omvat ook foutafhandeling en gegevensvalidatie.

Routing:

Implementeren van routing om verschillende pagina’s of schermen binnen de webapplicatie mogelijk te maken, zodat gebruikers gemakkelijk kunnen navigeren.

Staatbeheer (optioneel):

Voor complexe applicaties kan het nodig zijn om een staatbeheeroplossing zoals NgRx te implementeren om de toestand van de applicatie efficiënt te beheren.

Optimalisatie:

Zorgen voor een hoge prestatie en responsiviteit van de webapplicatie door middel van optimalisatietechnieken, zoals lazy loading van modules, caching, en het minimaliseren van HTTP-verzoeken.

Testen:

Schrijven van unit tests en integratietests om de stabiliteit en betrouwbaarheid van de code te waarborgen, en ervoor zorgen dat nieuwe wijzigingen geen onbedoelde regressieproblemen introduceren.

Samenwerking:

Werken in nauwe samenwerking met andere teamleden, waaronder backend developers, designers en productmanagers, om de vereisten van het project te begrijpen en te integreren.

Onderhoud en Debugging:

Periodiek onderhoud uitvoeren en eventuele bugs of prestatieproblemen oplossen in de frontend van de applicatie.

Bijblijven met Technologieën:

Aangezien de frontend-technologieën voortdurend evolueren, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in Angular en gerelateerde webtechnologieën.

In het kort…

een Frontend Developer Angular is verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van de gebruikersinterface van webapplicaties met behulp van het Angular-framework. Ze spelen een cruciale rol bij het creëren van de visuele en functionele aspecten van een webtoepassing.

Interesse in een job als Frontend Developer Angular bij Imalink? Bekijk dan onze vacature.