Overslaan naar inhoud

Imalink steekt lokale horeca een hart onder de riem

Een interview met Isabelle De Meyer

Meteen na de aangekondigde HoReCa lockdown 2.0 rijpte bij Imalink CEO Isabelle De Meyer, zelf woonachtig te Lochristi, de idee om de getroffen restaurants en cafés te ondersteunen met een online portaal voor afhaalmaaltijden. En zo geschiedde. Maandag ochtend, na een flitsend overleg met haar Team Imalink, ging onze businessunit Digitale Communication en Social Media aan de slag. De Facebookgroep “Lochristi takes out” ging een uurtje later live. Amper 24 uren later haalde de groep 1000 leden. Bij het ter perse gaan stond de teller op 1851. Het aantal leden en deelnemende HoReCa zaken in Lochristi en daarbuiten blijft met de minuut toenemen. Dergelijke opzet met zo’n impact verdient wat toelichting van de initiatiefneemster en CEO van Imalink.

Imalink steekt lokale horeca een hart onder de riem
Wat is het doel van de facebook groep Lochristi takes out? Wat wens je hiermee te bereiken?

Isabelle: Toen ik het nieuws vernam van de tweede HoReCa lock down zat ik met mijn man Arne en COO bij Imalink zelf in een plaatselijk restaurant te wachten op ons voorgerecht. Het nieuws sloeg er bij de zaakvoerders en hun personeel in als een bom. Dat zette me meteen aan het denken met deze groep als resultaat. Een volledig gratis aangeboden portaal voor de getroffen uitbaters en de Lochristinaren die traditioneel graag uit eten gaan.

Hiermee wens ik alle restauranthouders van Lochristi een hart onder de riem te steken. Ik meen dat het deugdzamer is voor iedere gepassioneerde kok dat hij met take away aan de slag blijft en op deze wijze alsnog de schade kan proberen inperken.

Het zijn dus enkel de horeca uitbaters uit Lochristi die in de groep posten?

Isabelle: Dat was initieel de bedoeling, ja. Maar na enkele uren was de eerste post van een restaurant buiten Lochristi er al. Echter kunnen en willen we deze mensen absoluut niet uitsluiten en hebben we onze doelgroep dus aangepast. Wat eerst enkel voor HoReCa zaken Lochristi bedoeld was, staat nu open voor Lochristi en omstreken. We willen immers iedereen, maar dan ook iedereen, steunen die getroffen wordt door deze HoReCa lock down 2.0.

Wat bracht jou tot de idee om deze Facebook groep op te zetten?

Isabelle: Arne en ik zijn zelf enthousiaste foodies die geregeld een restaurant of brasserie frequenteren. Het zien dichtgaan van onze favoriete adresjes vergde ook van ons heel wat aanpassing. Tijdens de eerste lockdown ging Arne meteen creatief met onze potten en pannen aan de slag, maar we misten toch ook het gemak en de heerlijkheid van het echte werk. Afhalen werd al snel een waardig alternatief voor het gezellig op restaurant nakeuvelen na een zware werkdag.

Ook nu tijdens de tweede sluiting willen we opnieuw afhalen. Het is echter niet meteen duidelijk welke zaken take away aanbieden en op welke momenten dat kan.

Dat, samen met de overtuiging dat onze lokale HoReCa wel wat steun van de Lochristinaren kan gebruiken, bracht mij tot “Lochristi takes out”.

Lochristi takes out
De groep telt reeds een 2000-tal leden. Had je verwacht dat het zo snel ging gaan?

Isabelle: Neen, helemaal niet (lacht). Wat ik wel wist wordt hier wel herbevestigd; Lochristi is een hartelijke gemeente, een mooie gemeenschap waar inwoners elkaar keer op keer steunen.

Denk je eraan om in de toekomst nog meer zo’n acties te ondernemen?

Isabelle: Dat kan ik nu moeilijk zeggen. Dit idee is ook zomaar in mij opgekomen dus wie weet volgen er nog initiatieven. Arne en ikzelf zullen steeds bereid zijn te helpen waar mogelijk. Maar laat ons hopen dat dit niet al te vaak voorvalt.

Heb je nog een boodschap voor de restauranthouders en andere ondernemers in deze bizarre tijden?

Isabelle: Blijf bezig! En vooral doen waar je blij van wordt! Zo voorkom je dat je in een zwart gat valt en dat je geen motivatie meer hebt als de crisis overgaat en de economie weer opveert. Yes we can!  Of zoals Arne graag Karel Popper citeert: optimism is a moral duty.

Wil je graag lid worden van deze groep? Klik hier en maak je lid  🥳

Team Imalink