Wim

Wim

42 jaar - Evere - ICT Consultant Helpdesk & Support

"Omdat ik Isabelle en Arne reeds ken van voor de oprichting van Imalink, en ik het volste vertrouwen heb in hen"

Wat betekent werken in IT voor jou?  

Indertijd ben ik eigenlijk "domweg" in de IT terechtgekomen.  Ik had gesolliciteerd voor een totaal andere functie, toen men me vertelde dat voor die functie geen vacature beschikbaar was in dat bedrijf, maar dat men dringend op zoek was binnen iemand in de IT, en ik voor die vacature wel in aanmerking kwam.   Intussen zijn we 20 jaar verder en werk ik nog steeds in de IT.  IT is voor mij een vorm van "training van het geheugen" door de constante evolutie in de IT wereld, en dat maakt werken in de IT wel plezant. 

Waarom heb je voor Imalink gekozen?

Hoewel ik indertijd meestal in de Brusselse regio gewerkt heb, heb ik er altijd van gedroomd om ooit dichter bij huis te kunnen werken.  Toen Isabelle me contacteerde bij de oprichting van het bedrijf heb ik niet getwijfeld, omdat ik Isabelle en Arne reeds ken van voor de oprichting van Imalink, en ik het volste vertrouwen heb in hen.  Beiden hebben als motto "we gaan ervoor" en als ze iets willen bereiken gaan ze er ook voor tot het doel bereikt is.   Vandaar ook het succes van Imalink.  Ik ben dus echt blij voor het vertrouwen dat zij ook in mij hadden, en intussen meer dan 12 jaar later nog steeds hebben en daarvoor wil ik hen in alle geval ook eens bedanken.

Wat onderscheidt Imalink van andere IT-dienstverleners?  

Zonder enige twijfel : de persoonlijke aanpak.   Ik heb voor mijn tewerkstelling bij Imalink ook nog voor andere bedrijven gewerkt, ook in de IT-sector, en nergens werd zo een persoonlijke opvolging gedaan.  Om het met een cliché te zeggen: in de meeste bedrijven wordt iemand op termijn eerder behandeld als nummer, bij Imalink doet men er alles aan om iemand te blijven behandelen als een mens en individu.   Een tweede punt waar Imalink zich zeker in onderscheid ten opzichte van andere IT bedrijven is het volgende: hoewel quasi iedereen tewerkgesteld is bij een klant, doet men er toch alles aan om de Imalink ICT consultants op regelmatige basis samen te brengen.   Zo blijft iedereen, bediende of freelancer, toch in contact met zijn "imalink-"collega, ook al heeft men nog nooit op hetzelfde project of bij dezelde klant gewerkt.  En op die gelegenheden worden vaak al eens ideeën uitgewisseld, hetgeen dan de productiviteit ook kan doen toenemen wanneer men aan een project werkt.

Hoe ervaar je de projecten bij de klant van Imalink?

Hoewel ik als eerste werknemer in dienst gekomen ben bij Imalink, heb ik momenteel "slechts" voor 2 projecten gewerkt.  Deze projecten zijn telkens leerrijk en bevatten veel variatie, dus het is wel leuk om in een nieuwe omgeving te kunnen werken.

Alle getuigenissen