Frank

Frank

46 jaar - Gent - ICT Consultant SAP

"Imalink stelde me onmiddellijk gerust: ik wist het meteen, ik zou geen 3de keer mijn job verliezen door de reorganisatie van een multinational"

Wat betekent werken in IT voor jou?

Na mijn studies heb ik eerst enkele kortere projecten als developper gedaan, tot ik in 1989 de kans kreeg om als security officer de AS/400 en CPU-room van de Belgische site van een multinational te beheren. Daarin kon ik me helemaal uitleven en vond er een mooie balans tussen verantwoordelijkheden en technische vaardigheden. Ik onderhield de contacten met de eindgebruikers, ontwikkelaars en IT-leveranciers. Samen met de lokale IT supervisor zag ik de IT dienst groeien, we bouwden een LAN waarvan ik logischerwijs de administrator werd. Er kwam een Lotus Notes platform dus werd mijn takenpakket uitgebreid.

Waarom heb je voor Imalink gekozen?

Je weet hoe het gaat met multinationals: alles draait om (winst)cijfers en aandeelhouders die tevreden gesteld moeten worden. Na een reeks overnames en reorganisaties werd de site in Rieme, waar ik tewerk gesteld was, gesloten en kon ik gaan solliciteren. Ik vond mijn gading bij een andere multinational, in Sint-Niklaas, waar ik de totale verantwoordelijkheid kreeg over de lokale IT dienst. Maar… na een paar jaar besloot ook deze multinational om de Belgische site te sluiten en ik mocht opnieuw gaan solliciteren. Tijdens deze sollicitatieronde (in 2005) leerde ik Imalink en haar CEO Isabelle De Meyer kennen. Zij stelde me onmiddellijk gerust: ik wist het meteen, ik zou geen 3de  keer mijn job verliezen door de reorganisatie van een multinational!

Wat onderscheidt Imalink van andere IT-dienstverleners?

En Isabelle houdt haar woord: bij Imalink staan de medewerkers centraal. Als je bij Imalink als medewerker laat weten wat je wil, dan zorgt Isabelle dat je, in de mate van het redelijke, dat krijgt. Dat lukt natuurlijk niet altijd onmiddellijk en soms moet er al eens een omweggetje gemaakt worden. Maar geduld wordt beloond en je zal tevreden zijn met het resultaat, dat kan ik je verzekeren. Bij Imalink weten Isabelle en Arne immers dat tevreden medewerkers voor tevreden klanten zorgen.

Hoe ervaar je de projecten die je bij de klant in opdracht van Imalink uitvoert?

Ik werk via Imalink nog steeds voor een multinational, net als 20 jaar geleden. Maar ik heb nu de voordelen van Imalink, samen met die van de multinationals. Voor mij is dat een ideale mix.

Alle getuigenissen