Bart

Bart

42 - Mechelen - Zelfstandig ICT Consultant

“Bij Imalink is het steeds persoonlijk en bereikbaar, en er zijn de goede connecties met grote Belgische bedrijven"

Wat betekent werken in IT voor jou?

“Ik ben van jongsaf gefascineerd door IT. Als tiener had ik een vakantiejob waar ik op één van de eerste IBM PC's mocht werken en een administratieve toepassing kon schrijven. Als beloning kreeg ik een mooie fiets.”

“Ik vind het een creatieve job, je vertrekt van ‘niets’ en na heel wat denkwerk kom je tot een systeem dat, als het goed is, door duizenden mensen gebruikt zal worden. Je schrijft algoritmes die miljarden keren uitgevoerd worden.”

“Een hele dag bezig zijn met je hoofd kan mentaal vermoeiend zijn, en soms mis je de buitenlucht op kantoor. Maar dat probeer je te compenseren door bijvoorbeeld eens te gaan  lunchen met collega's of met een korte wandeling.”

Waarom heb je voor Imalink gekozen?

“Het is persoonlijk en bereikbaar, en er zijn de connecties met grote Belgische bedrijven. Als het goed gaat met het bedrijf wordt dat gedeeld met de medewerkers. Zowel met de mensen in loondienst als met de freelancers.”

Wat onderscheidt Imalink van andere IT-dienstverleners?  

“Het contact is persoonlijker, ook met de bedrijfsleiding. In tegenstelling tot andere grotere IT-dienstverleners waar ik ook in het begin van mijn carrière voor werkte. Bij Imalink ben je als zelfstandige zelf verantwoordelijk om je technische kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Je verplichten om certificaten te behalen of cursussen te volgen doen ze niet.”

Hoe ervaar je de projecten bij de klant van Imalink?  

“Dat varieert van erg grote internationale projecten waar je deel uitmaakt van een uitgebreid team met specifieke taken, tot kmo-projecten waar je verantwoordelijk bent voor het hele traject van analyse tot uitvoering en opvolging. Ik heb beide gedaan via Imalink: een groot project in de financiële sector, en andere projecten in logistiek en distributie. De eerste soort, in een grote organisatie, is redelijk stressvrij en beter te combineren met je gezinsleven. Volle verantwoordelijkheid is meer een uitdaging en biedt uiteindelijk ook wel meer voldoening omdat de software meer iets van jezelf is.”

Alle getuigenissen